Sunday, January 9, 2011

Usaha=berjaya, insyaAllah~

Cadar baru!, semangat baru!.

Catatan kisah semalam...
Malam digantikan siang, itulah tanda kehebatan tuhan..
Malam ini, sedang aku tekun menelaah physiology-special senses, tetiba kedengaran bunyi kendaraan di luar.
Rupanya,mereka yg ke bangalore(bandar yg jaraknya 2jam dari sini) sudah pun pulang.

Menjadi kebiasaan, bilik di ground floor tmpat prtama yg akan dituju utk btemu sahabat yg drndui(kueh2,perasan sungguh),dan mgkin juga utk melepaslan hajat yg tsmpan slma 2jam perjalanan.

Aku menyambut seadanya,bgitulah aku sejak akhir2 ini(sejak kecuakan exam melanda-arap2 'exam' yg pasti tiba itu sntiasa aku ingati agar selalu cuak utk dekat dgn Allah selalu)..

Tiba2 dgn surprisenya, cadar yg didalam gambar di atas dihulurkan padaku..
Oh,sgguh terharu.
Tinggi juga kasih sayang yg ditunjukkan mereka pdku.:-D
Tenkayu pd huda aziz, trah,n fatin.
Wlaupun bkan besdayku, ku dpt cadar baru..
Alhamdulillah.

Mcm srg shbt slalu ckp, i love u, but always rmmber that Allah luv u MORE than i do!

6 comments:

Anonymous said...

huhu,
jiwang la h.i bak kt trah.
study sungguh2!
sama2 kte berjuang!
usaha dn tawakal, iA...
all the best dlm exam nnti!
syng huda=]

Anonymous said...

huhu,
jiwang la h.i bak kt trah.
study sungguh2!
sama2 kte berjuang!
usaha dn tawakal, iA...
all the best dlm exam nnti!
syng huda=]

tRah said...

hee~ semangat2!
da x lame daa...
berjuang ye kak..
all d best..

Anonymous said...

assalamualaikum dik

jika allah mentakdirkan bhw kejayaan itu bukan untuk kita, kita jangan down, ok?

sebabnya, allah lebih tahu mana yg terbaik untuk kita, kan?

yg kita sukai, xmesti baik utk kita... yg tak kita suka, xmesti tak baik utk kita (2:216)

tapi, kita mesti berusaha semata2 kerana Dia, bukan kerana kejayaan yg kita rasa suatu khairan (kebaikan) utk kita...

yes, Allah loves us than we do ^_^

teruskan langkahmu... !

jgn lelah dengan ujian sehingga ujian lelah denganmu ^_^

p/s: insyaallah, sitting kasih sayang akan dimulain as huda habis exam, boleh ke? ^__^

huda laa said...

waalaikumussalam..
huu, insyaAllah, pucuk dicita ulam mendatang..
Alhamdulillah..Alhamdulillah..
xsabo2;)

shahjiehan said...

pin pin~~ nak hon kat bangalore!! tp x kesampaian...hehe..huda..sihat ka?